Studiebijeenkomst met ds. Henk Poot in Beilen over Jezus en Israël

Datum

20 sep 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Studiebijeenkomst met ds. Henk Poot in Beilen over Jezus en Israël

Studiebijeenkomst met ds. Henk Poot in Beilen

over ‘Jezus en Israël’

Op woensdag 20 september 2023 is er in Beilen een studiebijeenkomst met spreker ds. Henk Poot. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Jezus en Israël. De bijeenkomst vindt plaats in Het Valkenhof. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Het geloof in Jezus lijkt het grote breekpunt te zijn tussen Israël en de kerk. Immers in de kerk belijden wij dat Jezus de Christus is en de meeste Joden doen dat niet. Toch heeft Jezus veel meer met Israël dan we als christenen wel eens beseffen.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat we via Jezus veel meer zicht krijgen op de plaats en de betekenis van het Joodse volk. Maar niet alleen dat: Het besef dat Jezus en Israël met elkaar verbonden zijn, zou ook kunnen leiden tot een verrijking van ons geloof in Jezus.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’, ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’ en ‘Uittocht’ over het evangelie van Johannes. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker