Kerk in het dorp

Kerk in het dorp

Kerk in het dorp zijn we natuurlijk sowieso! We zijn een kerk en we wonen, leven en werken in en rond Beilen. Het is mooi als we als dorp en als kerk elkaar versterken, als we mét elkaar het goede leven vormgeven. Dat betekent dat we zoeken naar wat ons bindt en wat we elkaar kunnen bieden. Daarvoor zijn er contacten met de overheid, met de middenstand, met (welzijns-)organisaties en scholen, bijvoorbeeld rondom armoede- en eenzaamheidsbestrijding. 

Fiets-Loop-groep

Een groep actieve gemeenteleden hopen zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen en te wandelen voor het goede doel.

In 2023-2024 voor de naaimachine-actie van Stichting Mensenkinderen. In de Sovjettijd was de Lori regio in Armenië, een regio waar veel naaifabrieken stonden. Veel mensen verdienden daar hun geld door te werken in deze naaifabrieken. De fabrieken zijn vernietigd, maar de kennis van kledng Mensenkinderen ting maken is er nog wel. Er is amper geld om eten te kopen, laat staan dat er geld is om een naaimachine en materiaal te kopen. 

Lees meer op: Fiets-Loop-actie 2023/2024

Logo Rollator Wandel Club

Rollator wandelclub

Iedere 14 dagen gaat de Rollator Wandelclub op dinsdagmiddag aan de wandel. Je hoeft je niet voor de wandelingen vooraf op te geven. We verzamelen vanaf 13.45 uur en vertrekken rond 14.00 uur vanaf Spectrum. De kosten zijn € 1,50 per keer voor koffie/thee etc. Ook bij slecht weer of grote kou, komen we bij elkaar, dan gaan we gezellig ergens binnen zitten om te buurten.

Rolstoelduwers nodig
Er zijn ondertussen flink wat deelnemers die in de rolstoel
zitten. Dus er zijn meer vrijwilligers nodig om te duwen. Als u zin heeft in een wandelingetje en gelijktijdig ook een rolstoel wilt duwen, neem dan contact op met:
Peter Vereijken T: 06 2180 7081 of via
E: peter.vereijken@gmail.com.

Digitale vieringen

Onze diensten zijn digitaal te volgen via kerkdienstgemist.nl. Daarmee is voor veel dorpelingen de drempel naar de kerk letterlijk weggevallen en we merken dat de diensten veel bekeken worden.

U bent van harte welkom in onze kerken of digitaal de diensten bij te wonen. Wilt u meekijken, klik dan op de desbetreffende link onderaan deze pagina.

Rondje Remko

Bij het afscheid van predikant Remko Veldman in 2019 kreeg hij als afscheidskado van de gemeente het ‘Rondje Remko’ aangeboden, een pelgrimsroute door het dorp Beilen. Eén van zijn liefhebberijen was het lopen van pelgrimstochten en dat heeft de gemeente geïnspireerd tot het maken van deze wandeling. Beilen leent zich prima voor een pelgrimstocht. De route is 10 km en in het bijbehorend boekje staat een uitgebreide routebeschrijving met tips en overwegingen. Het Rondje Remko is hier te bestellen of gratis af te halen op het kerkelijk bureau.

De route is bewegwijzerd.
Wilt u de gpx kaart downloaden met de route, ga dan naar: https://www.rondjebeilen.nl/rondje-remko

Het mobiele kerkje

Kaarsje aansteken

In het kerkje is gelegenheid een kaarsje aan te steken, een gebedskaart in te vullen, en eventueel een mailadres achter te laten. Gecombineerd met het kerkje is er een gebedsboom, waar de gebeden in gehangen kunnen worden. De kerk is ongeveer zo groot als een wachthuisje. Er is ruimte voor een persoon, eventueel samen met een kind. De achterwand bestaat uit een spiegel. Die spiegel roept verstilling op en soms ook ontroering. ‘Ik had niet gedacht dat ik mezelf in de kerk zou tegenkomen’ was een reactie van een bezoeker. 

Het mobiele kerkje wordt gebruikt door verschillende kerken in het dorp: de Protestantse gemeente, de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt, de Vrijzinnige gemeente, de Rooms Katholieke kerk en de Evangelische Gemeente.

Lijkt het u ook iets voor uw gemeente? Er is een Gids Mobiel Kerkje waarin u alle informatie kunt vinden.