Corry ten Boom lezing

Datum

16 apr 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:30

Corry ten Boom lezing

Corry ten Boom – lezing

Het Corrie ten Boommuseum in Haarlem is er sinds 1988. Daar wordt de geschiedenis van de familie Ten Boom verteld. Mw. Christa Waalewijn is daar rondleidster sinds de opening in 1988. De familie Ten Boom bestond uit toegewijde christenen die hun levens in dienst stelden van hun medemensen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de woning van de Ten Booms een schuilplaats. Met dit geweldloos verzet brachten zij hun christelijk geloof in de praktijk. Door het werk van de familie Ten Boom en hun vele vrienden en medewerkers van de “BéJé-groep” werden waarschijnlijk zo’n 800 Joden en andere voortvluchtigen gered.

Op 28 februari 1944 werd de familie verraden. Hoewel de SD veel bezoekers arresteerde, kon men de personen waarvoor ze eigenlijk kwamen niet vinden. Corrie kwam terecht in het concentratiekamp Ravensbrück. Het leven daar was ondraaglijk, maar ook daar vertelde Corrie haar medegevangenen van de liefde van Jezus; ze overleefde op wonderlijke wijze en na haar vrijlating trok ze de wereld door om iedereen te vertellen: “God zal ons de liefde geven om onze vijanden te vergeven”. In 30 jaar bezocht Corrie ruim 60 landen om te getuigen van die liefde en om mensen te bemoedigen met de boodschap: “Jezus is Overwinnaar”. Op haar 91e verjaardag, op 15 april 1983, overleed deze bijzondere vrouw.

Christa Waalewijn vertelt deze geschiedenis aan de hand van veel foto’s: zowel het leven vóór WO-II, als de tijd van Corry’s gevangenschap en haar wereldreizen.

 

INLEIDER Christa Waalewijn – van Gent | DATUM 16 april 2024 | AANVANG 20.00 uur, Het Valkenhof

OPGAVE Els Hardlooper E: aels.hardlooper.1@kpnmail.nl of T: 06 2333 4258