Fiets 4 een fiets | sponsoractie

Nieuwe sponsoractie in onze gemeente

Fiets 4 een fiets

Wij gaan weer fietsen en wandelen. Na een tussen periode is er weer enthousiasme ontstaan om samen met elkaar te fietsen en wandelen. Dit jaar wordt het niet één berg, maar meerdere bergen. Samen nog meer bergen beklimmen voor één goed doel. 

Doel

Lokaal gemaakte fietskar-ambulances in Afrika

De infrastructuur in veel Afrikaanse landen, waaronder Malawi en Zambia, is zeer gebrekkig. Vooral het platteland is slecht bereikbaar. Dit heeft op zijn beurt impact op de toegang tot de gezondheidszorg. Door het ontbreken van een wegennet zijn klinieken moeilijk bereikbaar en neemt een reis er naartoe veel tijd in beslag. Het risico op overlijden of complicaties neemt daardoor aanzienlijk toe.

Om de bereikbaarheid van ziekenhuis te vergroten is daarom een fietskar-ambulance ontwikkeld. Waar het eerst ging om een stretcher op wielen, gaat het nu om een fietskar-ambulance met vering, gordels zon- en regenbescherming. Tot nu toe zijn er meer dan 2.150 ambulances gemaakt en in gebruik. Het doel is om elke 3 dorpen op het platteland van één fiets-ambulance te voorzien.

Stichting Tranport4transport coördineert dit project. Dit doet zij samen met de plaatselijke bevolking. Financiering is ongeveer € 565,- voor een fietskar-ambulance. Het doel van de stichting om 300 dorpen van 100 ambulances te voorzien. Het zou toch mooi zijn wanneer wij als gemeente daar ook een steentje aan kunnen bijdragen. Of niet? Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de stichting: transport4africa.nl. Daarnaast is er in de zendingsdienst van 23 oktober in de wijkgemeente Hijken Hooghalen ook al een presentatie geweest. Via kerkdienstgemist.nl kunt u deze ook weer terugkijken.

De uitdaging

Tocht in Tecklenburg (Duitsland)

Het doel koppelen we aan een uitdagende fietstocht of wandeling in Tecklenburg. Een mooie omgeving op nog geen 1,5 uur rijden van Beilen. Op zaterdag 20 mei 2023 wordt er een toertocht georganiseerd. Afstanden 100, 130 en 160 km. Tijdens de rit zijn er heel wat steile hoogtemeters te verstouwen. Daarnaast wordt er voor de wandelaars een uitdagende wandeling uitgezet. Kortom: Een serieuze tocht, waar ook serieus voor getraind dient te worden.

In dit weekend is er de gelegenheid om ergens te overnachten. Op dit moment zijn wij aan het kijken naar de mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om op de dag zelf heen en weer te reizen. Wij hopen in ieder geval gezamenlijk de fiets- en wandeltocht af te sluiten met een gezellige middag/avond.

Sponsoring

Hoe doe je mee?

De uitdaging wordt dus gekoppeld aan het fiets/wandelproject. Wij hopen zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen en te wandelen. Hoe? Er zullen een aantal acties worden opgezet. Oliebollenactie, kerstzegelactie, veiling …. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen. Maar wij hebben er zin in! Doet u mee?

Wanneer u interesse heeft, kunt u zich alvast opgeven bij Hennie Hunse, fietsloop4fietsambulance@pgbeilen.nl

Kom in beweging voor de fietsambulance!