Dorcas Voedselactie

Elk jaar, in de week rondom Dankdag, wordt de landelijke Dorcas Voedselactie georganiseerd. Dit jaar staat Nederland weer van zondag 31 oktober tot en met zondag 7 november a.s. in het teken van de 26e Dorcas Voedselactie voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

In plaats van producten, zamelen we dit jaar geld in. Met dit geld zullen de landenkantoren van Dorcas o.a. bloem, rijst en macaroni aanschaffen en hier voedselpakketten van samenstellen.

Novembermaand is Dorcas-maand in Hijken-Hooghalen

De hele maand november staat in wijkgemeente Hijken-Hooghalen in het teken stellen van Dorcas. Alle diaconie collectes in de maand november zijn bestemd voor dit goede doel.

Omdat het ingezamelde geld gebruikt wordt om in de eigen landen zelf de nodige producten te kopen, heeft dit veel voordelen.  Ten eerste is het goed voor de economie van het betreffende land en de mensen krijgen eigen herkenbare producten. Daarnaast is het ook beter voor het milieu. Dus een enorme win-win situatie. De ervaringen van vorig jaar waren zeer positief.

 

Draagt u ook dit jaar uw steentje bij?

U kunt op de volgende manier meewerken aan deze voedselactie:

  • U kunt doneren via de diaconie collectes in wijkgemeente Hijken-Hooghalen
  • U kunt doneren via de website van Dorcas: https://dorcas.nl/actie/voedselactie
  • Op zaterdag 6 november doneren in de collectebus in de COOP in Hooghalen
  • U kunt in de maanden november en december bij de Albert Heijn in Beilen uw statiegeldbon doneren in de daarvoor betreffende zuil die naast de statiegeldautomaat staat
  • U kunt in de maand november bij JUMBO Mulder in Beilen uw statiegeld doneren via de doneerknop op de statiegeldautomaat

De mensen in Oost-Europa zullen u deze winter dankbaar zijn.