Missionair werk: Het is nog niet klaar

Datum

29 sep 2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Missionair werk: Het is nog niet klaar

Missionair werk: Het is nog niet klaar…

Met verbazing in haar stem vroeg Floor: “Is het echt waar dat 1/3 van de wereldbevolking geen toegang heeft tot een lokale kerk en het Evangelie niet heeft gehoord? Hoe kan dat? We hebben al zoveel jaren zoveel zendelingen uitgezonden naar allerlei plekken in de wereld, en er zijn zoveel verschillende kerken…” Floor reageerde geschokt en vol ongeloof, ze kon niet begrijpen dat na 500 jaar zending en 2000 jaar kerkgeschiedenis er nog steeds gemeenschappen zijn die de naam van Jezus nog nooit hebben gehoord.

Nog niet zo lang geleden was de verdeling van christenen in Europa en Amerika ten opzichte van christenen in de rest van de wereld 75/25%. Zending was eenrichtingsverkeer; ‘from the West to the rest’. De hedendaagse cijfers leren ons het tegenovergestelde: 75% van alle christenen wereldwijd wonen buiten Europa en Amerika. Zending en missionair werk vanuit de kerken in Europa en Amerika staan voor de uitdaging; hoe werken we samen met ‘de rest’ in het bereiken van 1/3 van de wereldbevolking?

Floor is inmiddels in Azië werkzaam als zendingswerker, maar haar collega Harry Lukens komt vertellen en laat zien wat de stand is op dit moment en waar Floor mee bezig is. En ja, we zijn nog niet klaar…

 

DATUM Donderdag 29 september | AANVANG 20.00 uur, Het Valkenhof