Inzamelingsactie voor Duinkerke

Het is 40 dagentijd. Een periode van gebed, soberheid en solidariteit. Deze laatste maar niet de minste, solidariteit, heeft dit jaar een extra betekenis in de kerkelijke gemeenten van Beilen. We hebben dit jaar namelijk als thema “Vluchtelingen”. En voor deze vluchtelingen willen we handen en voeten geven aan ons geloof. Dit willen we doen door een inzamelingsactie.

Iedereen weet van de verschrikkelijke situatie in Oekraïne, die een enorme nieuwe vluchtelingenstroom teweeg brengt. En u bent vast ook bekend met andere vluchtelingensituaties, zoals bijvoorbeeld Venezuela, Afghanistan en Syrië.

De eerste voorbereidingen voor hulp aan een langer bestaande vluchtelingenproblematiek in Duinkerke waren al gestart, maar helaas haalt de actualiteit ons in. Voor Oekraïne is inmiddels een actie gestart in onze Beilense kerken.

Daarnaast willen we deze inmiddels gestarte inzamelingsactie voor Duinkerke tijdens de 40 dagentijd toch doorzetten, omdat ook deze mensen onze hulp nodig hebben.

Duinkerke ligt in Frankrijk, net over de grens van België. In deze bossen, ook wel de ‘Jungle van Duinkerke’ genoemd, leven honderden vluchtelingen. Ze hopen allemaal de oversteek naar Engeland te kunnen maken: Iraniërs, Irakezen, Koerden, Afrikanen, Afghanen en Pakistanen. Sommigen hebben familie in Engeland, sommigen wachten op een asielaanvraag in Frankrijk en sommigen zijn uitgeprocedeerd.

Vooral in het weekend komen er vrijwilligers naar deze jungle om de mensen te helpen, met eten en verzorgingsmiddelen. Ook uit de kerkelijke gemeenten uit Beilen gaan vrijwilligers naar Duinkerke. De Franse overheid doet niets. Sterker nog, de Franse ME verbiedt vrijwilligers de toegang en vernielt regelmatig tenten en slaapzakken en neemt vluchtelingen mee naar bussen om ze door heel Frankrijk weer uit te zetten. Waarna ze langzaam weer binnen komen druppelen in de jungle van Duinkerke…

In feite hebben de vluchtelingen in Duinkerke niets…

Ze staan in feite op een dieptepunt in hun bestaan. Daarom willen we hen helpen en diverse spullen inzamelen. Volgens de stichtingen “Stand By You foundation” en “2 Hands On” zijn de volgende spullen zeer gewenst:

  • Tenten
  • Zeilen
  • Slaapzakken
  • Poncho’s
  • Sokken
  • Ondergoed
  • Heren sport– of bergschoenen maat 40 – 44

Help daarom mee in deze 40-dagentijd!

Help mee en zamel bovengenoemde spullen in. Om u zoveel mogelijk gelegenheid te geven spullen in te leveren, kunt u deze brengen naar:

  • Het Valkenhof (maandag 9.30 -11.30 en woensdag 9.30 – 11.30)
  • G. Metselaar – Pinsterbloem 23
  • R. Koeling – De Stroom 58

De spullen worden uiteindelijk verzameld in de loods van de 2HandsOn foundation en dit voorjaar naar Duinkerke gebracht.

Alvast enorme dank voor uw medewerking!