Actie energiecompensatie, hoe staat het er mee?

Bij deze een kleine update over de actie Energiecompensatie van de gezamenlijke diaconieën van de kerken in Beilen.

Vorig jaar heeft ieder huishouden een energiecompensatie van € 190,- gehad in november en december vanwege de explosief stijgende energieprijzen. Niet iedereen heeft deze compensatie nodig. Via de krant en de kerkbladen van de kerken in Beilen hebben we een oproep gedaan (aan wie het kon missen) om de compensatie te doneren aan de diaconie voor mensen die dit juist heel erg nodig hebben.

Een actie “van Beilen voor Beilen”. Ik ben heel blij u te melden dat hier massaal gehoor aan is gegeven. We hebben gezamenlijk inmiddels meer dan € 12.000 gedoneerd gekregen, dank aan alle gevers. In goed overleg hebben we besloten om het geld om te zetten in cadeaubonnen van een aantal plaatselijke supermarkten. Ook dank aan deze supermarkten want deze supermarkten verhogen dit bedrag ook nog eens met 10%. Op deze manier kunnen mensen de cadeaubonnen anoniem besteden en hier de boodschappen mee betalen.

We hebben inmiddels een aantal adressen gekregen om de cadeaubonnen te doneren. Mocht u cadeaubonnen krijgen, schaamt u zich alstublieft niet, er is iemand die aan u denkt!! Heeft u deze cadeaubonnen niet nodig, geef ze dan aan iemand die ze wel gebruiken kan. Denkt u, ik of mijn buurman of buurvrouw kan ze wel gebruiken, maar u of uw buur heeft niets gekregen? Schroom niet en meldt u zich bij onze sociaal diaken Gerrit Biemolt. Uw reactie wordt vertrouwelijk behandeld.

Het is heel moeilijk om achter adressen te komen waar tekorten zijn, vanwege wetgeving wat betreft privacy. Help ons hierbij. Komende maand proberen we de cadeaubonnen op de goede plek te krijgen. Nogmaals dank en we hopen dat we op deze manier deze groep mensen een klein beetje kunnen helpen in deze dure tijden.

Diaconie PG Beilen-Hijken-Hooghalen