Waarom weggooien wat nog van waarde is

ZWO inzamelingsactie tbv Kerk in Actie

Behalve kleding is er zoveel meer in te zamelen! Waarom weggooien wat nog van waarde is? Bij de kratten voor de voedselbank (Het Valkenhof ingang kerkelijk bureau) staat ook nog de melkbus voor kaarten en postzegels, en de doos voor oude mobieltjes, lege cartridges en toners, buitenlands en oud Nederlands geld.

Mobieltjes

Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden. Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko, ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding.

Postzegels en kaarten

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten sparen we voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond). Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.

NB: Een ansichtkaart is een enkele kaart met een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres/postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Wel is er nog handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels.

Buitenlands en oud Nederlands geld sparen

U kunt buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld sparen voor Kerk in Actie. We verkopen die aan banken, handelaars en verzamelaars.

Wat levert het op?

In 2020 was de opbrengst € 24.625,90 (€ 18.691,- via postzegels en ansichtkaarten, € 5.824,90 via mobieltjes en cartridges, € 110,- via muntgeld en divers). Met de opbrengst kunnen Kerk in Actie en de GZB weer veel mensen ondersteunen. Hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen!