Schrijf een brief. Verander een leven

Ieder jaar rond 10 december wordt de actie “Write for Rights” georganiseerd voor mensen die onterecht gevangen zitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Er worden miljoenen brieven naar koningen, ministers en presidenten gestuurd met de vraag om een einde te maken aan onrecht. Deze internationale actie levert elk jaar succes op. Slachtoffers komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht. Help je ook (weer) mee dit jaar?

Als kerken werken we samen met de Amnesty werkgroep Midden-Drenthe.

Op donderdag 7 december wordt er een gezamenlijke schrijfactie georganiseerd in de bibliotheek van Beilen (Kampstraat 2). Dit is van 19.00 – 21.00 u.

Als je liever thuis wilt schrijven, dat kan ook; je krijgt dan een complete set van voorbeeldbrieven, schrijfgerei en instructie thuisbezorgd. Na 10 december worden alle brieven verzameld en centraal verstuurd.

Naast het schrijven van brieven aan de machthebbers worden er ook kaarten gestuurd naar de slachtoffers om hen te laten merken dat er aan ze gedacht wordt. Hieraan zal aandacht worden besteed in of na de kerkdienst op zondag 10 december.

Aanvragen schrijf-set kan via Henk Timmerman