Oekraïne-actie in Beilen op vrijdag 20 mei

In Midden-Drenthe werken we als kerken samen aan inzamelingsacties voor Oekraïne. Dit initiatief is gestart in Hoogeveen en via de RK-kerk in Beilen ook in Midden-Drenthe actueel geworden.

Inmiddels zijn er al meerdere inzamelingsacties geweest

De laatste keer 2 weken geleden bij de Jumbo in Westerbork. Initiatiefnemer voor deze acties was Baptistengemeente Beth-el in Hoogeveen. Zij hebben sinds jaren een samenwerking met de organisatie ‘We plus’ in de stad Luts’k in West-Oekraïne (180 km ten noordoosten van Lviv). Vanwege plaatselijke contacten hebben zij de mogelijkheid om goederen op grotere schaal het land in te krijgen en daar goed te distribueren. Inmiddels zijn vanuit Hoogeveen al veel vrachtwagens vol spullen afgeleverd.

Er is nog steeds dringend behoefte aan allerlei levensmiddelen en hygiëne-artikelen voor vluchtelingen die in West-Oekraïne verblijven. Daarom is er vrijdag 20 mei weer een inzamelingsactie, nu bij de Jumbo in Beilen. Door middel van een lijstje dat aan klanten kan worden meegegeven, kunnen mensen spullen kopen en afgeven na de kassa. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig.

Help je mee? Vrijdag 20 mei, Jumbo Beilen

De actie loopt van 10 uur tot 18 uur. Als je wilt meewerken: wil je je dan opgeven bij Nikki Vogelaar? Zij doet de coördinatie. In overleg word je in een tijdvak van ongeveer 2 uur ingeroosterd. Je kunt haar bellen of appen: 06-45004562. Mailen kan ook: Koelemij@aol.nl