Inzamelingsactie en donaties voor vluchtelingen Duinkerke

Op 11 juni gaan 2 gemeenteleden naar Duinkerke

Naast de middelen die al zijn ingezameld (zie hieronder) is er ook een mogelijkheid om te doneren t.b.v. de vluchtelingen in Duinkerke. Dit kan op rekeningnummer: NL08 RABO 0373 7161 76 t.n.v. CvK Prot. Gem. Beilen-Hijken-Hooghalen. Bij het overmaken graag in de omschrijving ‘Duinkerke’ vermelden.
Doneren kan ook via de webwinkel en de Scipio-app.

Begin juni gaan in ieder geval twee gemeenteleden van PG Beilen-Hijken-Hooghalen naar Duinkerke, wellicht om dan de ingezamelde spullen uit te delen.

Succesvolle inzamelingsactie

De afgelopen 40-dagentijd stond in het teken van vluchtelingen. Onder meer voor de vluchtelingen in Duinkerke zijn in deze periode middelen ingezameld door de Beilense kerkelijke gemeenten.

In de ‘jungle van Duinkerke’ is het voor veel vluchtelingen, net als in een echte jungle, een kwestie van overleven. Sommigen hebben familie in Engeland, sommigen wachten op een asielaanvraag in Frankrijk en sommigen zijn uitgeprocedeerd. Verder reizen zijn in veel gevallen geen mogelijkheden voor. Terug naar het land van herkomst is ook lastig, omdat terugkeer ‘falen’ betekent en dat wordt niet dankbaar ontvangen…

Een uitzichtloze situatie mag men wel zeggen. Het verblijf in de jungle van Duinkerke is ook allerminst rooskleurig, omdat de Franse overheid hier niet een officieus vluchtelingenkamp heeft en dus ook van alles doet om het verblijf minder aangenaam te maken. Gelukkig zijn er meerdere stichtingen die zich het lot van deze Duinkerkse vluchtelingen aantrekken. Met zogenaamde ‘missies’ in het weekeinde wordt met name eten en drinken verzorgd en zijn er verzorgingsmiddelen. Daarnaast worden ook andere middelen meegebracht en uitgedeeld. De Beilense gemeenten hebben gehoor gegeven aan de oproep tot het inzamelen van deze middelen. Zo zijn er een tiental tenten, diverse herenschoenen, zakkenvol kleding en vooral veel slaapzakken ingezameld. Met name vanuit de Rooms Katholieke gemeente zijn er diverse dozen met medische spullen en hygiëne-producten ingebracht.

De start van de inzameling voor Duinkerke kwam precies op het moment van de actuele vluchtelingencrisis door de situatie in Oekraïne. Het klinkt gek, maar we zijn blij dat ‘Duinkerke niet vergeten is’ en dat we met deze inzameling toch het verschil kunnen maken voor de mensen daar. Het gaat immers om de allereerste levensbehoeften!

De ingezamelde spullen liggen nu opgeslagen in de loods van de stichting 2HandsOn, van onze kerkelijk werker Erik Potjes.
Hartelijk dank aan een ieder die middelen heeft ingeleverd!