Inzameling Voedsel en D.E.-waardepunten voor de Voedselbank

Nog altijd kunt u D.E-waardepunten en houdbaar voedsel etc. inleveren voor de Voedselbank. Op die wijze kunnen we als kerkelijke gemeenschap onze betrokkenheid tonen voor onze medemensen die van de Voedselbank afhankelijk zijn.

Houdbaar voedsel en spullen voor de persoonlijke hygiëne

Bij houdbaar voedsel etc. valt te denken aan: groenten, fruit, vlees, vis, soep in glas of blik, maar ook rijst, pasta’s, bruine bonen, aardappelpuree, meel, bak- en braadolie, houdbare zuivel, koffie (pak 250 gr.), thee, koffiemelk, suiker, beschuit, ontbijtkoek, broodbeleg etc. Ook welkom zijn spullen voor persoonlijke hygiëne zoals tandpasta en tandenborstels, zeep, waspoeder, shampoo etc.

Ook kunt u de bekende D•E-waardepunten inleveren

De Voedselbank kan die namelijk inruilen voor pakken koffie. Voor de Voedselbank is koffie een schaars product, omdat dit – vanwege de lange houdbaarheid – door de supermarkten vrijwel nooit wordt ‘afgeschreven’ en niet op die wijze bij de Voedselbank terechtkomt. We verzamelen de D•E-waardepunten in een aparte doos bij de kratten voor de Voedselbank. Vorig jaar hebben we 116.000 D•E-punten aan de Voedselbank overhandigd en momenteel liggen er al weer circa 20.000 klaar. Graag wel thuis de waardepunten eerst uitknippen. Het bundelen van de waardepunten verzorgen wij.

De inlevering kan wekelijks op maandag en woensdag van 9.30 uur tot 11.30 uur

U kunt het inleveren in de hal bij de ingang van het Kerkelijk Bureau in Het Valkenhof. Daar staan kratten klaar, waarin u uw spullen kunt neerleggen. Onze hartelijke dank voor uw bijdrage.