Musical ‘Over de Brug’ door ‘Onze Opdracht’ – 27 november

Musical ‘Over de Brug’ door gospelkoor ‘Onze Opdracht’.

Datum: 27 november
Locatie: Pauluskerk
Tijd: 19.00 uur

Hoe stop je oude, vertrouwde en waardevolle woorden uit de Bijbel in een nieuwe en verrassende verpakking? Gospelkoor ‘Onze Opdracht’ uit Dwingeloo kan door jarenlange ervaring het antwoord geven op deze vraag, want ‘Onze Opdracht’ weet op eigen en bijzondere manier mensen van jong tot oud te raken met de Bijbelse boodschap die ook nu nog heel actueel is.

Op 27 November komt ‘Onze Opdracht’ naar Beilen.

Onder leiding van Centinus Lubberts voert het gospelkoor hun musical ‘Over de Brug’ op in de Pauluskerk in Beilen. De groep is er opnieuw in geslaagd om met eigen mensen en middelen een musical te produceren en uit te voeren. Samen brainstormen, samen vormgeven en daarmee samen een christelijke boodschap met eigen Nederlandstalige teksten uitdragen, dat is het doel. Gospelkoor ‘Onze Opdracht’ uit Dwingeloo staat voor zang, muziek en meer. Het koor dat in 1973 werd opgericht geeft het begrip meer al sinds 1998 vorm door middel van het bedenken, produceren en uitvoeren van eigen musicals en dienst vullende programma’s.

In de musical ‘Over de Brug’ nemen mensen van nu, een inkijkje in het leven van David, de herdersjongen die koning werd.

David maakte veel mee in zijn leven en veel gevoelens van hem worden herkend door mensen van nu. Het koor overbrugt in deze musical de tijd door zo nu en dan in gesprek te gaan met David. Wat heeft David beleefd, wat kunnen wij eeuwen later hiervan leren? Welke gevoelens herkennen wij, waarmee zijn we het eens en waarmee oneens? De rol van David wordt vertolkt door Auke Mennega, die in eerdere musicals achtereenvolgens in de huid kroop van Jozef, het Levende Water en de Spiegel.

‘Over de Brug’ is een musical met een verrassend decor, dat meegaat in de tijd.

De beamerbeelden, geprojecteerde teksten en lichteffecten versterken de boodschap in de zang van het ongeveer 30 leden tellende koor. De melodieën van de liederen komen uit het eigen repertoire, maar er komen in deze nieuwe musical ook verschillende melodieën van bekende popnummers voorbij, zoals van Frank Boeijen, ABBA, Marco Borsato, LA The Voices en Queen. Het combo bestaat uit piano, slagwerk, gitaar, dwarsfluit en keyboard. De uitvoering van ‘Over de Brug’ begint om 19.00 uur en duurt ruim een uur.

Kom over de brug en laat je verrassen.

Iedereen is van harte welkom!