Nieuws

Vespers in Advent

op .

VESPERS in Advent

In de komende Adventstijd vieren we als kerken van Beilen samen een drietal vespers. Het woord vesper komt van het Latijnse vespera, dat ‘avond’ betekent. Een vesper is dus een avondgebed. Tot ons gekomen vanuit de kloosters, die een eeuwenoud vast gebedsritme volgen. Zevenmaal daags, naar Psalm 119:164.

“Zevenmaal daags zing ik uw lof om uw rechtvaardige voorschriften.”

Festival Of Lessons And Carols

op .

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS
op zondagavond 15 december 2019 om 19.30 uur in de Ark.

Het Festival of Lessons & Carols is ontstaan als Anglicaanse viering voor kerstavond. In negen korte lezingen, afgewisseld met liederen, werd het verhaal van de geboorte van Jezus verteld. Op kerstavond 1918 klonk het voor het eerst in de kapel van King’s College in Cambridge.

Dit jaar vieren wij op 15 december een Festival of Lessons & Carols in oecumenisch verband. Er is een projectkoor gevormd, dat de liederen gaat zingen, afgewisseld met samenzang. Het is een prachtige gewoonte om in de aanloop naar het kerstfeest te zingen van en te luisteren naar de aloude woorden.

In Nederland wordt het Festival of Lessons & Carols vaak op een moment tijdens de Advent gevierd. Dan wordt het verhaal van de aankondiging van de geboorte van Jezus aan de hand van negen korte lezingen uit het Oude en het Nieuwe Testament, (de lessons), afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek.

De viering wordt dit jaar op zondagavond 15 december gehouden in GKv de Ark, Acacialaan 2-4 in Beilen om 19.30 uur. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de onkosten.

We nodigen iedereen van harte uit om het Festival of Lessons & Carols met ons te vieren.Musical Jozef

op .

In de Pauluskerk aan de Witte Valkenstraat in Beilen wordt op 7 en 8 maart 2020 Jozef, een musical opgevoerd. Organisatie is in handen van de musicalwerkgroep, onderdeel van de protestantse gemeente Beilen. De musical vertelt het verhaal van Jozef en zijn familie zoals dat is beschreven in de bijbel. Met nederlandstalige liedjes, eigentijdse teksten en muzikale ondersteuning door een band. Toegang is gratis.
Zaterdag 7 maart 19.30 uur
Zondag 8 maart 15.30 uur

De kerk komt naar de mensen toe in Beilen

op .

Hoe kunnen we als gemeente van betekenis zijn voor de mensen in ons dorp? En zichtbaar zijn in de eigen buurt? De gezamenlijke kerken Beilen bedachten daar wat op. Als de mensen niet meer naar de kerk gaan, dan gaan wij als kerk naar de mensen toe, was de gedachte. Zo gezegd zo gedaan: er werd een mobiel kerkje getimmerd en nu komt de kerk naar de mensen toe! Ook de landelijke kerk is dit opgevallen en heeft een artikel geplaats op de landelijke website.

Beheer en onderhoud van onze website

op .

Ben je geïnteresseerd in Internetgebruik?
Heb je kennis van contentmanagementsystemen?
Weet je goed om te gaan met Social Media?
Wil je een bijdrage leveren aan het vistitekaartje van onze gemeente?

Gemeente Groei Groepen seizoen 2019/2020

op .

'Dit is Mijn Lichaam'
Is de titel van het boekje waar de Gemeente Groei Groepen het seizoen 2019/2020 mee aan de slag gaan.

Startdatum
Gezamenlijk op dinsdag 17 september 2019 in het Wilhelmina Zalen Centrum. Daarna op verschillende dagdelen overdag of ‘s avonds
Locatie
Bij deelnemers thuis
Informatie/opgave
Dijanne Zijnge (T: 541110 of dzijnge@yahoo.com)
Sandra Mellema (T: 540462 of mellema@astron.nl )

Kerkblad Op Weg 25 jaar

op .

Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van het kerkblad Op Weg, heeft de redactie een bezoekje afgelegd bij drukkerij Scholma. Prachtig om te zien wat het proces is van op de drukplaat zetten tot aan het daadwerkelijke exemplaar. In de strip van de Jubileumeditie van Op Weg kun je foto’s zien van dit proces. In dit filmpje kunt u van begin tot eind meegenieten. 

Waarom u moet inloggen op deze website

op .

Vanaf maandag 5 november zijn Contactbrieven en Op weg alleen te lezen voor geregistreerde gebruikers.

Ook onze website moet voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit zal zijn uitwerking hebben op artikelen en documenten met privé gegevens van de leden van onze gemeente. Wanneer u deze artikelen of documenten wilt lezen of downloaden zult u daarom moeten inloggen. Wanneer u nog geen inlogcodes hebt kunt u zich registreren. Registreren is alleen mogelijk voor leden van onze gemeente. 

Wensen rondom de uitvaartdienst

op .

De Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen heeft een boekje uitgegeven met de titel; Wensen rondom de uitvaartdienst.

Dit boekje geeft u de mogelijkheid om na te denken over uw eigen uitvaart. Door uw eigen voorkeuren in te vullen, laat u nabestaanden iets van uw levensinspiratie na en ontlast u hen tijdens het voorbereiden van het afscheid. Een moedig besluit om na te denken over een toch wel lastig onderwerp.

U kunt het boekje bestellen via de webwinkel door hier te klikken.

Kerkinformatie

In het juli-aug. nummer van Kerkinformatie heeft een interview gestaan met ds. Joanne Greving, schrijver/samensteller van dit boekje. U kunt dit artikel hier lezen op blz. 18.

 

Media

facebook go

Kerkomroep Beilen:

logokerkomroep   Kerkdienstgemist Hijken-Hooghalen:

       kerkdienst gemist

Contact

Bezoekadres

Witte Valkenstraat 4
9411 LG Beilen

Postadres

Postbus 155
9410 AD Beilen

Contactformulier

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
8
9
13
15
16
19
20
21
23
27
28
29
30