Vacature: Inspirerende en samenbindende Kerkelijk werker (m/v) 

De Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen is op zoek naar een:

Inspirerende en samenbindende Kerkelijk werker (m/v) 

0.7 fte  voor een periode van 1 jaar met de intentie van een langer dienstverband


Schets van de Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen

De PG Beilen- Hijken-Hooghalen is een veelkleurige gemeente, die ruimte biedt aan ‘gelovige en zin-zoekende’ mensen. In de gezindheid van Gods liefde en rechtvaardigheid, geleid door de Geest en geïnspireerd door de Bijbel, leven wij met het oog op Gods Koninkrijk.

Wij zoeken:

Wij zoeken een kerkelijk werker die voor onze dorpen werkzaam is op het gebied van Veelkleurig Kerk Zijn, Geloofs-/Gemeenteopbouw en Pastoraat, die goed in het pastorale team past en daarmee kan samenwerken en inspirerend is voor onze gemeente.

Voor het uitwerken van het takenpakket van de kerkelijk werker zoekt de PG Beilen-Hijken-Hooghalen een ‘opbouwwerker’. Een persoon die de gemeenteleden kan stimuleren, activeren en toerusten. Die ons weet te enthousiasmeren en onze betrokkenheid kan vergroten bij het kerk-zijn. We zoeken iemand met kwaliteiten om mensen met verschillende opvattingen (theologisch en maatschappelijk) met elkaar in gesprek te laten gaan (een verbinder).

Verder zoekt de Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen iemand die:

 • Kan werken vanuit het beleidsplan van onze gemeente waarvan de kern is dat Christus het hoofd van de gemeente is;
 • Om kan gaan met veelkleurigheid van geloofsbeleving binnen onze gemeente en daarin als bruggenbouwer het lef heeft partijen bij elkaar te brengen. Dat is zowel op geloofs- en maatschappelijk gebied;
 • De gemeenteleden kan inspireren geloofsopbouw ter hand te nemen en er samen met de taakgroep Vorming & Toerusting structuur aangeeft, lijnen uitzet en begeleidt;
 • Voor een deel uitvoering kan geven aan het plan pastoraat 2021 door het organiseren en begeleiden van het onderlinge groepspastoraat en gemeenteleden kan inspireren en toerusten het pastoraat op zich te nemen. 

Wij wensen:

 • Een afgeronde opleiding Godsdienst Pastoraal Werk/ HBO Theologie en inschrijving in het register voor kerkelijk werkers van de Protestantse Kerk;
 • Een ervaringsdeskundige op bovengenoemde taakgebieden;
 • Een kerkelijk werker die als ouderling deel uitmaakt van onze kerkenraad;
 • Flexibiliteit in tijdsbesteding uitgaande van een gemiddelde werkweek van 25 uur;
 • Handigheid met en op social media;
 • Gevolgde opleiding voor aanvraag preekconsent is een pré;

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie waarin veel mogelijk is in samenwerking met het pastorale team en de gemeente
 • Het salaris is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk voor kerkelijk medewerkers, schaal 9
 • De beschikbaarheid van een huurwoning

Informatie en reageren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de secretaris van de kerkenraad Beilen-Hijken-Hooghalen, Grietje ten Hoeve (grietje@agcon.nl of 0593 525 111)
Website: www.pgbeilen.nl

Een uitgebreide beschrijving van de taken op het gebied van veelkleurigheid, geloofs-/ gemeenteopbouw en pastoraat is beschikbaar.
De sollicitatiecommissie bestaat uit 9 personen, samengesteld uit vertegenwoordigers van de kerkenraad, de taakgroepen vorming & toerusting, pastoraat, diaconaat & missionaat en kerkrentmeesters.
Bij aanstelling is een VOG-aanvraag verplicht.

Reacties kun je mailen naar: sollicitatie@pgbeilen.nl

Je kunt reageren tot 23 april 2021 met toevoeging van een motivatie en CV, o.v.v. vacature kerkelijk werker PG Beilen- Hijken-Hooghalen.