Paaschallenge

 

Van Palmpasen (28 maart) tot tweede Paasdag (5 april) kunnen er twee zinvolle activiteiten gedaan worden. Deze activiteiten zijn georganiseerd door het jeugdwerk en de kindernevendienst en zijn voor de hele gemeente.

Speuren naar liefde is een wandelroute voor de jongste kinderen (ongeveer 0-10 jaar) en hun (groot)ouders, met opdrachten en vragen over het lijdensverhaal van Jezus. Onderweg maak je foto’s, dus neem een telefoon mee. De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer.

De Paaschallenge is geschikt voor de leeftijd 10-100 jaar. Het is een fietstocht van 1-1,5 uur, die gestart kan worden in Hijken-Hooghalen of in Beilen. Tijdens deze routes kruip je via QR-codes in de huid van een persoon en hoor je hoe diegene het lijdensverhaal van Jezus heeft beleefd. Via puzzels en opdrachten leef je op deze manier mee met het verhaal van Jezus. Voor deze routes moeten een paar dingen voorbereid worden. Ben je niet handig met smartphones, maar wil je de fietstocht wel doen? Zoek dan iemand met wie je dit samen kunt doen. Het is zeker de moeite waard!

In de week voor Palmpasen krijgen alle kinderen die een tas hebben gehad van de kindernevendienst de route van de wandeling. Deze route, en ook de uitleg van de Paaschallenge vind je vanaf zaterdag op deze site.

Iedereen kan de routes op eigen dag, tijd en tempo lopen en fietsen. Uiteraard gelden de huidige corona-maatregelen voor deze activiteiten.