Word een kerstengel

December is voor velen een moeilijke maand. En door corona valt deze maand in veel gevallen nog zwaarder.

Daarin kun je als kerstengel een lichtpuntje brengen

Als kerstengel breng je in de vier weken van Advent een kleine attentie/kaart bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. Dit gebeurt anoniem en geheel coronaproof. De eerste keer doet de kerstengel een briefje met uitleg bij de attentie/kaart zodat de ontvanger weet waar dit vandaan komt. Een kerstengel komt vier keer bij het adres, alle weken van Advent een keer. In afwijking hiervan kun je als kerstengel ook één keer – enkele dagen vóór kerst – een kaart brengen, voorzien van een korte wens c.q. boodschap.

De doelgroep van de kerstengelen is heel divers en bepaal je zelf

Denk aan oudere, eenzame, zieke of rouwende mensen, iemand wie het leven zwaar valt, iemand voor wie de december een moeilijke maand is, of juist iemand die heel veel doet voor kerk en/of dorp en zo waardering krijgt als dank voor het vele werk. Het gebeurt anoniem. Dit geeft de kerstengel de gelegenheid om iets te delen wat je anders niet zo snel zou doen. Het geeft ook de gelegenheid om engel te zijn voor iemand waar je normaal geen contact mee hebt. Er zit geen bezoek aan vast. Juist de verrassing dat er onverwachts iets leuks in de brievenbus zit of aan de deur hangt is wat mensen vaak zo raakt.

Wat je die 4 weken brengt is afhankelijk van de kerstengel en van de ontvanger

De ene kerstengel gaat met al zijn/haar creatieve gaven aan de gang met bloemstukken maken. Een andere stopt iedere week een mooi gedicht in de bus, al dan niet met een chocolaatje. We hopen dat het je lukt om iedere week, tot kerstavond, iets van je als kerstengel te laten horen bij het adres waarvoor je kerstengel bent. Hieronder vind je een voorbeeldtekst die je achter kunt laten bij het adres dat je gaat bezoeken.

Gedurende de adventstijd komt bij u een kerstengel langs

Die is anoniem en zal u de komende weken voor Kerst verrassen. De kerstengel wil hiermee omzien naar anderen, in mooie tijden maar juist ook in moeilijke of eenzame tijden. De kerstengel meent dat u dit bezoek zou waarderen. De kerstengel wenst u een fijne adventstijd toe. Dat ook voor u een lichtje van hoop, verwachting en liefde schijnen zal in de soms zo donkere dagen op weg naar Kerst.