Sterrenkundige Heino Falcke: ‘Zonder mijn geloof is het heelal leeg’

Protestantse lezing, 30 oktober, 20.00 uur

 

Het heelal had een begin, en er zal – ooit – een einde zijn. Maar daarmee houdt het niet op, zegt Heino Falcke. De sterrenkundige die wereldfaam kreeg door de foto van een zwart gat, is ervan overtuigd dat God voor grote verrassingen zal zorgen.

Op zaterdag 30 oktober 2021 houdt sterrenkundige Heino Falcke online de Protestantse Lezing over de vraag of wij, de mens, verantwoordelijk zijn voor de toekomst van Gods schepping. Is die toekomst in onze handen of in die van God?

In zijn lezing – die aansluit bij het jaarthema ‘Van U is de toekomst’ – staat Falcke stil bij het uiterst actuele en urgente thema ‘duurzaamheid’. Hij zoomt uit op de grootheid van de schepping, de aarde, het heelal, in contrast met de kleinheid van de mens. Om vervolgens in te zoomen op het vertrouwen op God en hoe dat onze houding bepaalt in de omgang met de natuur, dieren en mensen om ons heen.

 

Over de Protestantse Lezing

De Protestantse Lezing is online te volgen. Naast de lezing is er een interactief gesprek met een divers panel, muziek door een speciale ‘Petrus-band’ en meer. De presentatie wordt gedaan door Talitha Muusse. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur.

 

Zie voor meer info:

https://petrus.protestantsekerk.nl/artikel/zonder-mijn-geloof-is-het-heelal-leeg/