Rollator wandelclub: DOE JE MEE?

Zit jij in een rolstoel? Of loop je achter een rollator? Of ben je gewoon iemand die niet bij de pakken neer wil zitten maar erop uit wil? Doe dan mee aan de Rollator wandelclub Beilen. Je bent van harte welkom!

Hoe werkt het?

Iedereen kan meedoen. Eén keer per twee weken gaan we samen wandelen. Elkaar ontmoeten – een praatje maken – buiten zijn – in beweging zijn – afwisseling van het patroon. Je hoeft geen lid te worden. Het is vrij om mee te doen of niet. Kun je vanuit je huis niet zelfstandig naar het gemeentehuis komen? Bel of mail dan even. We zoeken dan een vrijwilliger die je kan halen en na afloop weer thuis kan brengen.

Wanneer en hoe laat?

We beginnen op donderdag 27 mei om 14.00 uur op het plein voor het gemeentehuis (tegenover RABO). We denken rond 15.30 uur bij dierenweide Stroomdal (‘t Spiek 4, parkeerplaats zwembad) te zijn en daar dan nog wat te drinken en buurten tot 16.30 uur. We wandelen voorlopig om de veertien dagen.

Gezonde inspanning en genoeg momenten van rust

Er wandelen altijd een paar mensen mee die verstand van zaken hebben. Tussendoor doen we wat bewegingsspelletjes om niet alleen de benen maar ook de andere ledematen in conditie te houden. Wat de afstand en intensiteit betreft passen we ons aan aan wat de wandelaars willen en kunnen. Tijdens de wandeling zijn er voldoende momenten van rust en ontspanning.

Natje en droogje en wat ontspanning

Tussendoor zorgen we voor een gezond drankje en een snack. We gaan proberen tijdens de wandeling op bijzondere plekken in het dorp even stil te staan en te luisteren naar iemand die iets te vertellen heeft over een verbouwing, historisch pand, bijzondere gebeurtenis, enzovoort. Altijd leuk om weer eens iets nieuws te horen of te zien. We sluiten af met een gezamenlijk kopje koffie. Bij goed (droog) weer op het terras van dierenweide Stroomdal. Als dat niet lukt zoeken we ergens onderdak.

Kosten

Als je meewandelt, betaal je € 1,50 per keer voor de koffie en thee. Per keer contant te betalen.

Meer informatie en aanmelden

Zie de Pinkstereditie van Op Weg of stuur een mail naar info@pgbeilen.nl
Wil je helpen als vrijwilliger? Stuur dan ook een mail.

Het idee van de rollator wandelclub wordt omarmd door de Gemeente Midden-Drenthe, Welzijnswerk Midden-Drenthe,
zorgvoorzieningen: Cosis, Zorggroep Drenthe, Huurdersvereniging Samen Sterk, Stichting Dierenweide Stroomdal,
Humanitas afd MD, PG Beilen-Hijken-Hooghalen