D•E-waardepunten voor de Voedselbank

Naast houdbaar voedsel kunt u voortaan ook de bekende D•E-waardepunten inleveren. De Voedselbank kan die namelijk inruilen voor pakken koffie.

 

We verzamelen de D•E-waardepunten in een aparte doos bij de kratten voor de Voedselbank

Graag wel thuis de waardepunten eerst uitknippen. Het bundelen van de waardepunten verzorgen wij. U kunt dit wekelijks inleveren op maandag- en woensdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur, in de hal bij de ingang van het Kerkelijk Bureau in Het Valkenhof. Lees meer

 

Voor 500 punten krijgt de Voedselbank van Douwe Egberts een pak koffie

Douwe Egberts geeft als bonus een aanvulling. DE steunt de Voedselbank, omdat koffie gezien kan worden als een uitnodiging om met elkaar contact te maken én door dat contact onderlinge banden worden versterkt. Dit sluit aan bij haar reclameboodschap:

Mensen dichterbij elkaar brengen onder het genot van een kop koffie.

Voor de Voedselbank is koffie een schaars product, omdat dit – vanwege de lange houdbaarheid – door de supermarkten vrijwel nooit wordt ‘afgeschreven’ en niet op die wijze bij de Voedselbank terechtkomt. Bijgevolg komt dit weinig voor in de uitgereikte voedselpakketten, terwijl koffie wel erg wordt gewaardeerd. Met de D•E-waardepunten wordt de uitgifte van koffie gestimuleerd.