ADVENTSPROJECT – Tel je mee?

Tijdens advent volgen we ook dit jaar weer het project van de methode Bijbel Basic.

Dit jaar is het thema waarmee we naar kerst toeleven: Tel je mee?

“Tel ik eigenlijk wel mee? Doe ik ertoe, ook als ik niet rijk, knap, beroemd, machtig of slim ben? Als ik geen duizenden volgers heb op sociale media? De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Het verhaal over de geboorte van Jezus maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat juist ‘kleine’ mensen, zonder macht en invloed, een speciale plek bij Hem hebben.”

Gezien de huidige maatregelen zullen we voorlopig weer kindernevendienst gaan houden gedurende de hele dienst. Dit houdt in dat de kinderen aan het begin van de dienst direct naar de kelder gaan. Kinderen mogen ook deelnemen als hun ouders niet naar de kerk gaan. Ze gaan dan met de leiding aan het einde van de dienst de kerk in en kunnen daarna opgehaald worden.

De leiding van de kindernevendienst maakt elke week een filmpje waarin het thema van die zondag uitgelegd wordt

Dit filmpje kijken de kinderen bij de kindernevendienst in de kelder, maar wordt ook getoond in de kerk aan de gemeente en de kinderen thuis.

Bekijk hier de 1e vlog van Ad en Vent

Als verwerking hebben we dit jaar een opdracht waar elke week een stukje bij komt. De knutsels blijven in de kerk en mogen op 1e kerstdag mee naar huis. Een weekje gemist? Geen probleem, dat lossen we op.
Daarnaast zullen er weer boekjes en posters rondgebracht worden bij de gezinnen. We maken hierbij gebruik van de lijst van vorig jaar. Geen boekje ontvangen? Mail dan even: kids@pgbeilen.nl

We hopen veel kinderen in de kelder te zien bij de kindernevendienst

En we wensen ook iedereen thuis een goede adventstijd samen. Sturen jullie ons wat foto’s als jullie thuis met het project bezig zijn?

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst